Zorg van de Zaak

Zorg van de zaak is Nederlands grootste zorgverstrekker en ARBO-dienst. Haar merken bestaan onder andere uit Arbo Vitaal, Health services en Tinguely.

Schadelastbeperking
Medewerkers die op hun huidige functie niet meer goed inzetbaar zijn kunnen voor de werkgever een enorme schadelast vormen. Zeker nu veranderende wetgeving er voor zorgt dat werkgevers tot aan 10 jaar door het UWV worden doorbelast is het belangrijk om te voorkomen dat werknemers bij het UWV terecht komen. Dat is dan ook de kerngedachte van Zorg van de Zaak geweest.

Bedrijven helpen elkaar
Binnen het systeem van Zorg van de Zaak helpen bedrijven elkaar, ze zetten vacatures online waarvoor ze medewerkers zoeken en plaatsen medewerkers waarvoor ze op zoek zijn naar andere werkzaamheden. Vervolgens kunnen de werkgevers zowel op zoek gaan naar medewerkers voor hun eigen vacatures als vacatures voor hun medewerkers. Uiteraard kunnen de medewerkers zelf ook vacatures zoeken.

Zo beschikken alle partijen over zowel de vacatures als mogelijk inzetbare medewerkers en kan iedereen (inclusief de medewerker zelf) bijdragen aan een snelle plaatsing.

Administratieve afhandeling
Als er voor een medewerker een nieuwe vacature gevonden is moeten alle drie de betrokken partijen hier akkoord mee gaan. Vervolgens maakt e-Matcher automatisch de contracten aan.

Afspraak hierbij is dat werkgevers collegiaal doorlenen, dat wil zeggen dat de werknemer in dienst blijft bij de huidige werkgever en dat deze het bruto salaris in rekening brengt aan de nieuwe werkgever. Op deze manier is er voor alle partijen winst, de huidige werkgever beperkt de schadelast aanzienlijk, de nieuwe werkgever heeft een zeer betaalbare medewerker en de medewerker behoudt naast zijn baan ook salaris en rechten.