Margolin

Margolin is een bureau dat zich specialiseert in loopbaancoaching en zij waren op zoek naar een systeem waarmee werknemers actief geholpen kunnen worden met het vinden van vacatures.

Vacturedatabase
e-Coacher beschikt over een uitgebreide database van vacatures die zijn gekoppeld aan functies, branches en vaardigheden. De werknemer, coach en huidige werkgever kunnen allemaal zoeken in deze database. Vacatures kunnen door alle betrokken partijen aan de werknemer voorgesteld worden waarna deze ze met de coach kan bespreken.

Automatisch matchen
Aan de hand van de gegevens van de werknemer wordt deze automatisch gematcht aan vacatures uit de database. Het systeem gaat hierin verder dan simpelweg kijken naar de branches en functies waarin iemand is geïnteresseerd maar neemt ook de vaardigheden en competenties van een werknemer mee. Zo kan het voorkomen dat er functies worden voorgesteld waar de werknemer zelf nooit aan gedacht zou hebben maar die toch erg intressant kunnen zijn.

Sturen op ontwikkelingsrichting
Aan de hand van de vacaturebank en de gegevens van de medewerker kan ook een goede inschatting worden gemaakt ten behoeve van de eigen ontwikkeling. Welke competenties zullen de werknemer de grootste kans geven op een nieuwe baan? Welke opleidingen positioneren de werknemer sterk op de arbeidsmarkt? Door het koppelen van ontwikkelingsscenario’s aan baankansen kan een transitiebudget efficiënt worden ingezet.

Dossieropbouw
De werknemer krijgt alle benodigde gegevens in het eigen portaal, daarnaast kan daar gezocht worden in de vacature bank, zelf vacatures worden toegevoegd die elders gevonden zijn en de voortgang worden bijhouden. Op deze manier wordt er een goede administratieve tool geboden en blijft het proces ook voor de werknemer overzichtelijk. Ook kan de werknemer via het portaal gespreksverslagen inzien en vragen stellen aan de coach.

Versimpelde Administratie
Vanuit e-Coacher is het mogelijk om met één druk op de knop een voortgangsrapportage aan te maken voor bijvoorbeeld het UWV of de werkgever.